insert, online bouwmarktplaats, marktplaats, sloopbedrijven, duurzaam, circulair, circulair bouwen

Insert is een collectief van sloopbedrijven zonder winstoogmerk. Het doel van Insert is het verbinden en ondersteunen van partijen in de bouwketen om samen het hergebruik van bouwmaterialen verder te stimuleren. In de visie van Insert moet het heel normaal zijn dat materialen uit sloop,- renovatie of transformatieprojecten, een nieuwe bestemming krijgen. De transformatie van herbruikbare sloopmaterialen naar bouwmaterialen vraagt echter om samenwerking.

ONLINE MARKTPLAATS

Eén van de uitdagingen waarvoor sloopbedrijven elkaar nodig hebben, is het voorzien in volume. Alleen als sloopbedrijven hun krachten bundelen, kunnen ze een antwoord geven op de toenemende vraag naar grote volumes gebruikte bouwmaterialen. Insert heeft een online marktplaats ontwikkeld. Deze marktplaats wordt constant gevuld met het gecombineerde aanbod van meerdere sloopbedrijven, vanuit een eigen identiteit, maar wel op een centrale locatie. Het beschikbaar stellen van materialen én informatie daarover typeert de rol van Insert. De marktplaats bevordert het invoegen (‘Insert’) van gebruikte materialen in nieuwe projecten. Bekijk HIER de online circulaire bouwmarktplaats. 

CIRCULAIR SLOPEN EN BOUWEN BEVORDEREN

BOOT is als ingenieursbureau al jarenlang betrokken bij de engineering van sloopprojecten en de vrijkomende materialen. In de jaren 90 resulteerde dit in de jaarlijkse uitgave van de Tarievenwijzer Afvalstoffenbestemmingen met bijhorende kaart. Anno nu realiseren wij circulaire projecten . Daarbij krijgen materialen na demontage een nieuwe bestemming. Deze projecten maakten duidelijk dat circulair slopen en bouwen om specifieke kennis én een andere werkwijze vraagt. Door hiervoor een collectief op te richten en samen te werken wil BOOT het circulair slopen en bouwen naar een volgend niveau brengen.

MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie over Insert of wilt u weten welke bedrijven zich al hebben aangemeld?
Neem contact op met:

Peter Kreukniet - Programmamanager Circulair
06 - 300 406 29
peter.kreukniet@insert.nl
http://www.insert.nl

VOLG INSERT
facebook, insert, ciculaire bouwmarktplaats, duurzaam, circulair Linkedin, insert, ciculaire bouwmarktplaats, duurzaam, circulair

 

Laatste nieuws

Muurschilderingen van Govert Muijs

Muurschilderingen van Govert Muijs

Maandag 8 juli 2019

Nieuwe Muurschilderingen en vloerbeschilderingen bij BOOT door schilder Govert Muijs.

Lees verder